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La ricetta

Abbacchio fritto con Carciofi


Fried Lamb with Artichockes

Ingredienti / Ingredients


Per 4 persone
4 Costicine di Abbacchio Romano IGP
2 Carciofi
Pangrattato q.b.
2 uova
1 cucchiaio di farina

For 4 persons
4 Abbacchio Romano PGI chops
2 artichokes
Breadcrumbs to taste
2 eggs
1 tablespoon flour


Preparazione / Preparation


Passare le costicine nel pangrattato e batterle per eliminarne l’eccesso. Passarle poi nelle uova sbattute in precedenza, e poi ancora nel pangrattato. Tamponare le costicine e poi friggerle in olio a temperatura media per circa 10 minuti. Per ottenerle più croccanti, alzare la fiamma negli ultimi 2 minuti. Lavare bene i carciofi e mondarli dal basso verso l’altro in modo che ne rimanga solo la parte tenera. Tagliarli a spicchi, passarli nella farina e poi nelle uova sbattute. Friggerli in padella per 5-7 minuti. Unire i carciofi all’abbacchio e servire.

Dip the chops in breadcrumbs and beat them to eliminate the excess. Dip them firstin the beaten eggs and then once again in the bread crumbs. Dab away excess liquid and fry the chops in oil on medium heat for about 10 minutes. To make them more crisp, increase theheat during the last 2 minutes. Wash the artichokes and remove the leaves from bottom to top so that only the tender part remains. Cut them into wedges, dip them in flour and then in beaten egg. Fry them in a pan for 5-7 minutes.Serve the lamb and artichokes together.